03 Eylül 2007

kördüğüm

Şu yaşıma geldim (yolun yarısı değilse bile az kaldı) hala kendimle sorunlarımı halledemedim. Halbuki insanın artık yaş kemale erdikten sonra ekim yapılmaya hazır bir bahçe gibi usulünce çapalanmış, taşlarından, yabani otlarından ayıklanmış ve dinlenmiş olmasını beklerim. Çevremdekilerden beklerim tabii bunu, kendimde ne kadar başarabilmişim, cevabını beklemediğim bir soru. Belli bir yaştan sonra artık kişilikle ilgili konuların üzerine gitmenin anlamı yok bana göre, olan olmuş artık, yerleşmiş kemikleşmiş huylar, özellikler değişmez. Kabulleneceksin devam edeceksin.
Konu derin, dal dal bitmez. İsteğim de yok. Ama pek çok sorunun bundan kaynaklandığının da farkındayım. Ah ne kadar istiyorum bir süre sessiz durabilmek, susmak, kıpırdamamak, kimseleri görmemek, durgun suda kararsızca yüzen bir dal parçası gibi hiçbir şeyle meşgul olmaksızın, meşgul olmak zorunluluğu duymaksızın kendi içimde dolanmak dolanmak dolanmak… Böyle kararsız ve amaçsız sürüklenirken bir gün yavaşça aydınlanmak, düşünmüş, halletmiş ve kabullenmiş olarak. Ah mümkün mü… Cevabını beklemediğim bir soru.



Öyle uzak ki yerim/Uzakları aşıyor/Bütün özlediklerim/Benden ayrı yaşıyor/Ya her şeyim ya hiçim /Sorma dünyam ne biçim/Bir kördüğüm ki içim/Çözdükçe dolaşıyor

KÖRDÜĞÜM Söz: Şevket Rado / Müzik: Hümeyra

4 yorum:

kecilerin cobani dedi ki...

bizim yaş kemalin yakınından bile geçmiyo çaycım. ekim için çapalanmaya ve tırpanlanmaya devam ediyoruz. sonra nadas olacak herhalde. sonra da zaman gelecek ama biz hala bu lakirdilari ediyor olacagiz (ediyor olacagiz...:-)))).
al benden de o kadar.
bir de erkin koraydan arapsaci...
ellerim fare yapiskani oldu, klavye ayvayi yedi. yarin bi solvent almam lazim. bu kadar da derin hissettiklerim :-)
operim

jasmingreentea dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
jasmingreentea dedi ki...

döndün demek. hoşgelmişiniz.
solvent almak lazım doğru diyosun. alınacakları almak yapılacakları almak lazım. onadan derine inilemiyor malesef ne zamandır. sadece bazen kopuk kopuk uzaydan gelen sinyaller gibi sesler geliyor bir yerlerden. onu da duymasan bi sorun yok da... işte...

yasemin dedi ki...

bu şarkıyı çok severim. aslı da çok güzel söylüyor. bazı günler hiç durmadan dinlerim. bu yazını çok sevdim.